Najava prvog svetskog spa zabavnog parka

Jedan grad u Japanu planira da napravi prvi u svetu zabavni park posvećen banjskom turizmu, u Japanu oličenog u onsenima (onsen – topli izvor , pr. ur.)

U ovom koncept videu, grad Bepu (Beppu) na japanskom ostrvu Kjušu predstavio je ideju za novu vrstu zabavnog parka, što su ga na engleskom krstili kao „spamusement park„. U ovom teaseru vide se posetioci na tipičnim atrakcijama zabavnog parka – na karuselu, panoramskoj vrteški i roler kosteru – ali umesto standardnih sedišta na svakom vozilu nalaze se tople kupke.

Ali ovo nije šala.

n-beppu-a-20161125U ovom videu, posetioci na ovim vožnjama nose samo peškire – što dodatno izaziva da se pitamo: Da li posetioci potencijalnog sajta treba da se voze unaokolo u vlažnim peškirima ceo dan? Takođe: I kako voda opstaje prilikom svake vožnje u svakom vozilu i bez električnih uređaja? I kako održavamo svako vozilo tj. mesto čistim?

Bezobzira na rastuća pitanja, ovakav park bi mogao da postane uskoro stvarnost.

Gradonačelnik Bepua izjavio je da čim video dostigne milion pregleda, grad će započeti rad na onsen zabavnom parku. Video je do sada pregledan više od 2 miliona puta s obzirom da je stavljen na Youtube prošle nedelje i gradonačelnik je najavio u svojoj izjavi da su radovi počeli. Međutim, nije izvesno da će neki od prikazanih vožnji zaista i postojati.

„Mi i dalje razgovaramo o oblicima bezbednosti, na primer, da li možemo zaista puštati toplu vodu unutar roler kostera,“ portparol turističke organizacije grada Bepua izjavio je za list Japan Times. „Ali vožnje će biti vrlo zabavne.“

Bepu je već turistička onsen destinacija – s obzirom da više od 2000 toplih izvora ima u okolini. Međutim, grad je nedavno lansirao inicijativu da postane „svetski spa grad„. Prošle godine Bepu je dočekao 437.764 stranih turista.

Još uvek nije poznat datum završetka ovog projekta.

Izvor: Travel+Leisure  /prevod: SJ -Tokyorama

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s