KAIJODO MAGIJA – beskrajno carstvo figura

KaiyodoposttokyoramaJapanska kompanija Kaijodo (海洋堂 Kaiyōdō) bavi se izradom figura, skulptura i model kitova. Sedište ove  čuvene kompanije je u mestu Kadoma, u prefekturi Osaka. Ona se uglavnom bavila izradom anime karaktera, dok je u poslednje vreme kupila licence za King Konga, kao i za neke likove iz Godzile.

KY-82086a U početku, Kaijodo je bila jedna mala prodavnica u Japanu. Ali, vremenom, ona je prerasla u poznatu kompaniju koja danas prodaje figure i setove za kolekcionare širom sveta. Jedan od njihovih zaposlenih je izuzetno čuveni skulptor Bome, koji je posebno poznat po svojoj Mon-sieur BOME kolekciji. 004_10_4Poslednjih godina, njegove anime figurice su postale veoma poznate, a među kolekcionarima spadaju među najtraženije. Njegovi radovi se izlažu na mnogim svetskim konvencijama poput Pariza, Tokija itd.  Bome (ボーメ Bōme) je pseudonim ovog autora po kome je u javnosti poznat a inače je  nastao od reči bejzbol kapa ( ぼう Bōu) i naočare (めがね Megane) a koje inače Bome stalno nosi.

Posebna linija figura i maketa pod posebnim imenom Revoltech (リボルテック : skraćeni termin za Revolver Technology) u vezi je sa jedinstvenim brzookretnim sistemom zglobova koji sve figure iz ove određene serije koriste. To daje jednoj figuri širok dijapazon pokreta i stabilnost, i omogućava joj mnoge dinamične i raznovrsne poze.

Sama Revoltech liniju proizvoda može se široko podeliti na četiri kategorije: pravi roboti, super roboti, humanoidi i stvorenja. Dosada, ova linija je pokrila robote i likove iz anime-a, video igara, mangi, tokusatsua, filmova i televizije.

Evo ga i jedan od linkova gde možete videti njihove figure: http://www.kaiyodo.co.jp/revoltech/


120801_1_img

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s