Sova kafe u Cukušimi

sovicaU Japanu ima mnogo jedinstvenih tematskih kafea.  Mačka kafei su najpoznatiji, a može se naići na razne vrste tematskih kafea, bukvalno skoro sve što vam padne napamet. Tako da se prošle godine otvorilo još jedno jedinstveno mesto – Fukuro no Mise, ili Sova kafe (Prodavnica sova kako se već zaista zove) , koji se nalazi u Cukušimi (Tsukushima), u Tokiju.

sova kafe spolja
sova kafe spolja

Prodavnica nije velika, i spolja kad se gleda ima zavese tako da onemogućava da svetlost ulazi od spolja, tako da ne možete viriti u izlog.

Kafe je jako popularan tako da treba doći ranije, i radi preko celog dana i noći a inačeide i na zakazivanje ako su popunjena mesta za prethodne termine. Prva stvar  koja se radi kad se uđe unutra je kao i u svakom kafeu, da se sedne i naruči piće bilo koje vrste a koje je skupo ali to je cena koja obuhvata i vaših sat vremena „druženja“ sa sovama.

sova jastreb
sova jastreb

Pre nego što se krene sa upoznavanjem sova, vlasnici će vam dati pravila kafea. Ta pravila su apsolutno obavezna i mora se svako pridržavati, a pritom nisu suviše stroga poput onih gde piše da ima nekih sova koje ne sme niko pipati ili držati. Takođe dozvoljeno je fotografisanje ali bez blica, i takođe nema snimanja videa. Zatim kad se drži sova, mora se držati njen lanac čvrsto. Sove su sasvim ok, ali ako se uplaše ili iritiraju mogu odleteti daleko što pravi problem svima. Ono što je vrlo bitno, dok držite lanac, vi sprečavate da sova udari u zid ili da ih pojede (!!!) neka druga sova. To ništa nije zlonamerno, s obzirom da sove instiktivno napadaju sve što je malo, pošto su ptice grabljivice, kako kažu vlasnici kafea. Tako da šta god da se desi, ne puštati lanac!

owls-47

U svakom slučaju ne treba nositi najbolju odeću u ovaj kafe, pošto kao i sve druge ptice i sove ovde šeruju svoj izmet sa posetiocima, tj. sa onima koji imaju tu „sreću“.

Inače sove i nisu nešto mnogo velike, najveća u ovom kafeu ima 1.2 kilograma.

Ako ste zainteresovani da još nešto saznate posetite nihov sajt na japanskom na ovom linku.

sova kafe

Advertisements

One comment

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s