Prva manga u Srbiji posle jedne decenije

ikigamiPrva manga u Srbiji posle jedne decenije, Ikigami (イキガミ) mangake Motoro Mase naći će se u rukama srpskih čitalaca zahvaljujući mladoj perspektivnoj izdavačkoj kući „Festina Lente“. Premijeru u Srbiji videćete na Japanizmu i to drugog dana konvencije, 5. jula 2013. godine u 19 časova u  bioskopskoj sali Doma omladine. Na promociji će o mangi i autoru govoriti Jakša Nikodijević, urednik izdavačke kuće „Festina Lente“.

Ovu mangu je prvi objavio izdavačka kuća Šogakukan (小学館) ,deo Hitotsubashi Group jedne od najvećih izdavačkih grupacija u Japanu, a sa kojom je Festina Lente započela saradnju izdavanjem ove mange.img_1327929_33463938_0

Radnja ove mange je smeštena u distopijski Japan. U tom društvu da bi se povećala produktivnost i poštovala “ dragocenost života“ svakog pojedinca, japanska vlada je donela zakon po kome se nasumično bira svaki hiljaditi građanin između 18 i 24 godine koji će umreti. Oni koji su odabrani dobijaju 24 sata pre smrti tzv. Ikigami – obaveštenje o smrti. Ima 10 nastavaka, u kojima će se čitaoci upoznati sa dvadesetoro odabranih. Ovih dvadeset potpuno različitih osoba, sa različitim sudbinama i pogledima na život i smrt, njih povezuje jedna stvar – da su dobili ikigami.

Advertisements

3 comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s