Necomimi – novi komunikacioni uređaj koji čita moždane talase

Da li ste možda čuli za Necomimi? Neki možda jesu ali većina nije…A sad ćete saznati kakav je to simpatičan uređaj

Komuniciranje osećanjima putem neuronsko-kontrolisanih mehaničkih mačijih ušiju se obistinilo.

Japanska kompanija Neurowear, svetski najveći lider u sferi modnih uređaja koji se kontrolišu putem moždanih talasa, izbacila je u prodaju prošle godine necomimi – uređaj u vidu trake sa mačijim ušima koje čitaju moždane talase.

Neorowear je izbacio nekoliko promotivnih video teaser-a na Youtube-u da zainteresuje javnost, što je i uspela, jer svi svetski mediji su pažnju posvetili ovom novom gedžetu.

 

Necomimi mačije uši uzdignu se kada se onaj koji ih nosi koncentriše a spuste se ravno kada se vlasnik opusti, tako da nesumnjivo može da dovedu do puno slatkih situacija kod lepih Japanki poput one na kraju prvog teaser-a.

Neurowear je opisao koncept Necomimija na svom sajtu:

„Ljudi misle da njihova tela imaju određena ograničenja, ali samo zamislite da posedujemo organe koji ne postoje, i da li možemo da kontrolišemo to novo telo?

Mi smo kreirali nove ljudske organe koji koriste senzor moždanih talasa. Necomimi je novi komunikacioni uređaj koji povećava ljudska tela i sposobnosti.

Ovaj uređaj u obliku mačijih ušiju čita moždane talase i izražava vaš emotivno stanje pre nego što progovorite. Samo stavite Necomimi i ako se koncentrišete, ovaj uređaj u obliku mačijih ušiju će se uzdignuti. Kada se opustite, vaše nove uši će se spustiti.“

Prvi kontigent Necomimija se počeo prodavati krajem Aprila 2012 u Japanu po ceni od 8.980 yena, a cena u Americi oko USD $69.99. 🙂

Njihove video reklame možete da vidite ispod, vrlo zanimljive  :

Njihov Facebook page, njihov website, i njihov američki NeuroSky website, njihov evropski Neurosky sajt, s tim da Nekomimi ne prodaju još na tom evropskom sajtu ali ima drugih stvarčica koje se tiču kontrole putem moždanih talasa.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s