O nama ~ 私たちについて

onama

Tokyorama – Ljubitelji Japana je sajt na kome možete da pročitate sve što je u vezi sa Japanom kod nas i uopšte. Ovo je kutak za sve poštovaoce japanske kulture i zemlje. Ovaj blog je osmišljen da bude mesto za sve informacije i zanimljivosti u vezi sa Japanom. Sve što objavim uglavnom je na srpskom jeziku ali će biti tekstova i na engleskom. Tokyorama je kombinacija dve reči Tokyo (東京) i panorama (パノラマ) a naziv sam kreirao sa idejom da Tokyo bude u nazivu jer je prestonica Japana, lepše zvuči u nazivu nego da sam nešto drugo kombinovao.

Tokyorama je pokrenuta 2009. godine, kao želja da  na internetu postoji mesto odakle će se širiti japanska kultura u Srbiji. Prvi blog o Japanu uopšte i o Japanu kod nas, u Srbiji, Tokyorama na jedan drugačiji uvek nov progresivan način prikazuje činjenice.

Japanska kuhinja, tehnologija, jezik, umetnost, fotografija, borilački sportovi, istorija, haiku poezija, auto industrija, manga, anime, zen budizam, šintoizam… širok je dijapazon onoga što obožavaoci Imperije izlazećeg sunca mogu da nađu ovde.

Recenzije restorana japanske kuhinje i generalno japanska kuhinja predstavlja jednu od specijalnosti ovog bloga, i ako tražite da se informišete o japanskoj kuhinji uopšte i kod nas, došli ste na pravo mesto. 

Cilj ovog sajta je da predstavi japansku kulturu i Japan, kao i da obavesti o svemu što ima veze sa ovom zemljom a dešava se kod nas, u Srbiji.  Autor ovog bloga će ići i do tih krajnosti da će sam biti kreator određenih vizuelnih i drugih dešavanja (kad dođe povoljni momenat za to), a koje će imati za cilj promociju Japana i doprinos integraciji nekih elemenata japanske kulture, običaja i vrednosti u srpsko savremeno društvo.

Na kraju trudim se da budem originalan, što bi i drugi trebali da budu…

Siniša Jovanović  (aka キセキ )

Za sve eventualne komentare, predloge, ideje možete pisati Tokyorami, tj. meni na tokyorama.info@gmail.com. Na vaše upite biće odgovoreno u kratkom vremenskom roku. Hvala.

Japanski restorani i barovi i fusion restorani koji su zainteresovani za predstavljanje na ovom blogu a nisu dosad predstavljeni ili ako jesu prikazani a hoće nešto novo da predstave, takođe mogu da se obrate na tokyorama.info@gmail.com ili preko Facebook stranice.

Od ove godine Tokyorama postaje deo većeg projekta tj. blog portala koji sačinjava tj.  sve što je vezano za kulture Dalekog istoka, prvenstveno Japan, Koreju i Kinu, ali i druge. O tome će blagovremeno svi biti upoznati na blogu.

Zbog obaveza poslovnih i ličnih, postoje periodi kada nemamo puno aktivnosti na sajtu ali se trudimo bar na Facebooku da imamo pravovremene i česte informacije. Hvala na razumevanju.

東京ラマ, 日本のファンのブログ @ 2009-2017

23.10.2017.

2017年10月23日

Advertisements